Diğer Hizmetler

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 11. 12. ve 30. maddelerine istinaden çıkartılmış olan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğine göre bütün işyerleri Acil Durum Eylem Planı yapmak veya yaptırmak zorundadır.

İşletme’nin yapmakta olduğu faaliyetlerle ilgili olarak (farklı yerdeki her şube ve yapılan iş için) Risk Değerlendirme Raporu gerekmektedir. Böyle bir raporun hazırlanması ve oluşturulması için Çalışma Bakanlığının şartları doğrultusunda araştırma ve gözlem yapılmaktadır. Bu gözlem sonucunda elde edilen veriler analiz edilerek değerlendirilmekte ve çalışmalar sonunda analiz yapılan döneme ait Risk Değerlendirme Raporu hazırlanmaktadır. Hazırlanmış olan bu rapor sonrasında firmanın risk görülen konularda önlem alması beklenmektedir. Bu raporda;

• Firmanıza ait değerlendirmeler,
• Risk taşıyan bölgeler ve çalışma alanları,
• Risk taşıyan faaliyetler ve bağlı olası tehlikeler, Olabilecek potansiyel sonuçlar,
• Bu faaliyet ve olası tehlikelerle ilgili mevzuat,
• Bu faaliyetlerdeki risklerin olma olasılığı ve gelecek zararın şiddeti,
• Firmanın mevcut kontrol etkinliği,
• Bu değerlendirmeler sonucunda çıkan ilk risk puanı, sonuç risk puanı ve risk değeri hesaplanır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren ve patlayıcı ortam oluşma ihtimali bulunan işyerlerinde "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik" esasları uygulanmak zorundadır.

İşveren, 6. maddede belirtilen yükümlülüğünü yerine getirirken, ikinci fıkrada belirtilen hususların yer aldığı Patlamadan Korunma Dokümanını hazırlar. Patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin doğasına uygun olan teknik ve organizasyona yönelik önlemleri alır.

İşyerlerinde oluşabilecek patlayıcı ortamların tehlikelerinden çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için gereken "Patlamadan Korunma Dokümanı" bu konuda özel eğitim almış, tecrübeli İş Güvenliği Uzmanlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanırken aşağıda belirtilen aşamalar sırasıyla takip edilmektedir. Patlama riskinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi

• Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Çalışanların Korunması Hakkında Yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi ve raporlanması.

• Patlayıcı ortam oluşma sıklığı ve bu ortamın devam etme süresi göz önünde bulundurularak sınıflandırılan tehlikeli yerlerin, (Bölge 0, Bölge 1, Bölge 2, Bölge 20, Bölge 21, Bölge 22) Sınıflandırılması.

• Tehlikeli yerlerde çalışanların sağlık ve güvenliklerinin patlayıcı ortam risklerinden korunması için asgari gerekler, alınacak önlemlerin tespiti.

• Patlayıcı ortam oluşabilecek yerlerde kullanılacak ekipmanlara ilişkin kurallar vb. hususlar hakkında ilgili talimatların oluşturulması.
Doğal afetler, yangın, kimyasal ya da basınçlı kapların patlaması, sabotaj, terör saldırısı gibi durumlarda işyeri bireylerinin alması gereken tedbirler zincirinin neler olmasının anlatılması, planlanması ve ilgili tatbikatların yapılmasına, "Acil Eylem Planı" diyoruz.

Bu gibi durumlarda maalesef trajik bir o kadarda ders alınması gereken olaylara şahit olduk. Acil eylem planlamaları firmalarda yaşanabilecek olası risklere karşı işyerindeki bireyleri hazırlıklı tutma amacını güden bir dizi planı, iş bölümünü ve tatbikatları içerir. Afet ve acil durum yönetiminin dört aşamasına (hazırlık, zarar azaltma, müdahale, iyileştirme) uygun olarak kurduğumuz Acil Durum Yönetim Sistemi, esnek planlama anlayışı ile hazırladığımız planlar, kontrol listeleri, formlar, talimatlardan ve senaryolardan oluşan yapı ile kurumsal çözümlerin tercihiyiz.

İşverenin Yükümlülükleri;

• Çalışma ortamı, kullanılan maddeler, iş ekipmanı ile çevre şartlarını dikkate alarak meydana gelebilecek ve çalışan ile çalışma çevresini etkileyecek acil durumları önceden değerlendirerek muhtemel acil durumları belirler.
• Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır.
• Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yapar.
• Acil durum planlarını hazırlar ve tatbikatların yapılmasını sağlar.
• Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda çalışanı görevlendirir ve her zaman hazır bulunmalarını sağlar.
• Özellikle ilk yardım, acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında, işyeri dışındaki kuruluşlarla irtibatı sağlayacak gerekli düzenlemeleri yapar.
• Acil durumlarda enerji kaynaklarının ve tehlike yaratabilecek sistemlerin olumsuz durumlar yaratmayacak ve koruyucu sistemleri etkilemeyecek şekilde devre dışı bırakılması ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapar.
• Varsa alt işveren ve geçici iş ilişkisi kurulan işverenin çalışanları ile müşteri ve ziyaretçi gibi işyerinde bulunan diğer kişileri acil durumlar konusunda bilgilendirir.

OSGB

ÇSGB tarafından çıkartılmış olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili olarak hizmet vermek amacı ile kurulan kuruluşlardır.
Detaylı Bilgi

Eğitimler

Bu eğitimler özellikle; işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, iş ekipmanının değişmesi, yeni teknoloji uygulanması hâlinde verilir.
Detaylı Bilgi

Diğer Hizmetler

İşletme’nin yapmakta olduğu faaliyetlerle ilgili olarak (farklı yerdeki her şube ve yapılan iş için) çeşitli raporlar ve planlar hazırlanmaktadır.
Detaylı Bilgi

Destek

Bize telefon ve mail yoluyla destek ve bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz de sizleri firmamızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.
Bize Ulaşın
Copyright 2020 | HER HAKKI KAPADOKYA OSGB ADINA SAKLIDIR.Design : DEEPLIGHT